x
 

Colonel Light Gardens Primary

Construction – LCS Landscapes
Design – LCS Landscapes

With a detailed brief from the schools Principal we developed the concept design that blended elements of Nature play with the material palette that was sympathetic to the school’s history.

Our works commenced in the first week of the term allowing the kids to watch their new playspace take shape and become more exciting with each day.

The area is in a prominent location adjacent the tuck shop and was very underutilised. At the centre of the space is an island surrounded by rocks with a large elevated play structure formed with seasoned cypress logs. The playspace also incorporates a large sandpit with water play and a jetty element linking the areas while providing opportunities for imaginative play.

With the new shade trees & natural planting the landscape will provide a cooling and well balanced space.