x
 

Margaret Ives Children’s Centre

Construction – LCS Landscapes
Design – WAX Design

The upgrade of this space was sparked by a major reconfiguration of the Centres boundaries in a plan to preserve a massive historic River Red Gum which was originally within the property.

The site is Isolated between a public reserve, residential properties and the Children’s Centre building and restricted by tree protection zones which raised many accessibility challenges. Through consultation with local council, arborists & neighbouring residences LCS ensured delivery of the project in a safe and respectful manner.

The design, construction and picturesque setting contribute to a successful combination of natural elements & traditional landscape techniques to form a functional space that is both robust and immersive. The quality results achieved in this space reflect the cohesive union between Margaret Ives Community Children’s Centre, LCS Landscapes & WAX.