BONYTHON PARK PLAYSPACE

Constructed by LCS and Designed by WAX in collaboration with Ric McConaghy Playspaces, the Bonython Park Playspace draws upon a variety of historical and cultural themes related to the site and informs a range of play opportunities.

It is intended to reconnect and rejuvenate existing infrastructure, with key principles of play and exploration, to provide an engaging family experience that encourages return visits.

A variety of play equipment considers provision for all abilities and aids in the development of physical and social skills for all ages. Risk benefit and building confidence in children are core values at the heart of this design.

CLIENT: Adelaide City Council

LOCATION: Adelaide Parklands, SA.

VALUE: $900,000+

YEAR COMPLETED: 2012

TEAM: WAX Design, Ric McConaghy Playspaces

AWARDS:

2013 – LASA Design of Commercial Landscape Award

2013 – PLA SA Play Space Award

2013 – AIA SA The City of Adelaide Prize, Recreation SA Planning Projects Award